På kommande

På kommande

609 m2

BOSTADSYTA

609 m2

TOTAL YTA

1 190 000 €

PRIS

Kauttua

STADSDEL

53 255 m2

TOMTSTORLEK

 

Exceptionellt vacker herrgårdsliknande byggnad vid sjöstranden nu till salu!

Sepäntie 7, 27500 Eura

Villa | 10h, k, tarjoiluhuone, aula x 2, 2 kph, 3 wc, s, saunatupa, ulkosauna, sivu.rak

Beskrivning

När besökaren kommer till Villa Ahlströms innergård känns det som om de flyttar in i en gammal film, där en av Finlands vackraste byggnader från början av 1900-talet är platsen för händelserna. Denna atmosfär fortsätter från den trädgårdsliknande innergården in i byggnaden, vars utrymmen efter varandra får besökarna att stanna till och förtrollas av utsikten över trädgården och sjön, rummens charmiga detaljer och samtidigt mysigheten och funktionaliteten hos utrymmena utformade för en familj. Villa Ahlström byggdes 1911 som ett hem åt Bertel Ahlströms familj, dåvarande direktören för Kauttuan Ruukki, inklusive bostad för tjänstefolket.

Den unika värdefulla byggnaden är en del av den fortfarande levande bruksmiljön ? ett stenkast från byggnaden ligger t.ex. hotell och restaurang Kauttuan Ruukinkartano med service. Området är imponerande som helhet och det förtrollar sina besökare med sin gamla skönhet, miljö och rikedom av aktiviteter, där Villa Ahlström är områdets kronjuvel. Huvudbyggnaden ritades av arkitekten Jarl Eklund ? stilen kombinerar drag av sen jugend och klassicism och bildar en harmonisk helhet med fina detaljer. Den omgivande parken med sina planteringar framhäver den vackra sjöutsikten i sin nuvarande form. Välskötta parker och trädgårdar är fortfarande typiska för denna bruksmiljö, där Alvar Aaltos handavtryck också är starkt synligt i områdets arkitektur, turistattraktioner och planlösning.

Byggnadens innergård är vacker i sig, men ögat driver oundvikligen till stranden av sjön Pyhäjärvi i Säkylä, där besökaren möter en annan värld bredvid den timmer- och torvtäckta bastun och den stora bryggan och sandstranden. Den stämningsfulla timmerbastun från 1940-talet, ritad av en arkitekt, som rymmer flera bastugäster, och sjön med klart vatten och fisk ger möjlighet till skön avkoppling.

Villa Ahlström har genom tiden renoverats på ett elegant sätt och har bevarat sina speciella egenskaper. På 2000-talet renoverades byggnaden omfattande utvändigt; taket, fasaderna och täckdikena har alla förnyats. Byggnaden har varit i bruk hela tiden, antingen som bostad eller som företag. Inuti lär det krävas uppdateringar av interiörmaterialen, VVS-tekniken mm lite beroende av den nya ägaren och det framtida användningsändamålet.

Känner du att du skulle vilja vara en del av historien om denna historiska herrgårdsmiljö i framtiden, då skall du höra av dig! Endast privata visningar så kontakta mäklaren för mer information och för din privata visning.

Tilläggsinfo och visning

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
TA KONTAKT

Prisuppgifter

Skuldfritt pris

1 190 000 €    1 954,02 €/m2

Inteckningar

1 200 000 €

Fastighetsskatt

3346 €/år

Vattenavgift

1 000 €/år

Disponent

400 €/år

Energiklass

Energicertifikat

Nej

Fastighetsinformation

Fastighetsbeteckning

50-406-2-848

Fastighets namn

Villa Ahlström

Tomtstorlek

53 255 m2

Ägandet

Egen

Generalplan

Stadsplan

Use of water

Kommunalt

Byggfakta

Våning

2

Building material

Tegel

Roof type

Tegel

Andra uppgifter