På kommande

På kommande

135 m2

BOSTADSYTA

135 m2

TOTAL YTA

895 000 €

PRIS

Rauhala

STADSDEL

6 116 m2

TOMTSTORLEK

 

Snygg villa intill nationalparken, på Jerisjärvis västra strand.

Jerisrannantie 18, 99135 Kittilä

| 4h, k, 2kph, s, pukuh, eril.wc, parvitilaa, terassi, tekn.tila, ulkosauna

Beskrivning

Lapplands magi, norrsken, ljusa nätter, fyra årstiders skådespel, garanterat snö, ren och vacker vildmark och luft som är lätt att andas. Dessa och många andra härliga naturupplevelser finns med denna stilfulla, rymliga och kvalitetsbyggda villa vid Jerisjärvis strand, på en egen stor, över 6 000m2 strandtomt, i omedelbar närhet av Pallas-Yllästunturi nationalpark.

Villan ligger vid stranden av en av de vackraste sjöarna i Lappland, nära den oförändrade nationalparken. Bergsorterna Levi, Ylläs, Pallas och Olos ligger alla cirka en halvtimmes bilresa bort. Områdets berömda restauranger, som Olos Takkaravintola och Pallas legendariska fjällhotell, ligger bara cirka 15 minuters bilresa bort.

Denna villa på västra stranden av Jerisjärvi är byggd med mycket hög kvalitet och hållbart, med respekt för finskt hantverk och design. Alla byggtekniska moment har dokumenterats och utförts med byggnadsfysiologi som syftar till perfektion. Ett energicertifikat har också utfärdats för villan, som är klass B2013, vilket tyder på en mycket energieffektiv byggnad.

Villans rymlighet förmedlas så snart du kommer in, med fönstren som vetter mot sjön och det höga vardagsrummet. Funktionella och genomtänkta inredningslösningar ger din semester en avslappnad och bekväm atmosfär. Allt verkar vara rätt i denna villa, men ingenting är för mycket.

Stugan har fungerat som ett mycket uppskattat hyresmål och med återkommande år efter år, men också ett antal nya gäster varje år som kommer för att njuta av stugan och omgivningarna. Platsen lämpar sig därmed även för uthyrning i tillägg till det eget bruk. Bruttoinkomsten av hyrorna har varit cirka 53 000 euro per år. Underhåll och utrustning kan enkelt ordnas i villan, från snöplogning till skiduthyrning. För den som är intresserad av fiske, observera att sjön Jerisjärvi är ett utmärkt ställe att fånga abborre, sik, gädda, lake och gädda.

Det är lätt att ta sig hit till skönheten och lugnet med flyg eller tåg. Avståndet från Kittilä flygplats är mindre än en timme, och närmaste tågstation ligger i Kolari, 80 km bort.

Om du känner att denna idyll kan vara din plats för att njuta av den fridfulla, rena och fräscha naturen och atmosfären, året runt, så hör av dig för mer information och en privat visning.

Tilläggsinfo och visning

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
TA KONTAKT

Prisuppgifter

Skuldfritt pris

895 000 €    6 629,63 €/m2

Inteckningar

270 000 €

Fastighetsskatt

920 €/år

Energiklass

Energiklass

B2013

Energicertifikat

Ja

Fastighetsinformation

Fastighetsbeteckning

261-409-27-64

Fastighets namn

Polarjeris, tilan koko 0,6116 ha

Tomtstorlek

6 116 m2

Generalplan

Stranddetaljplan

Byggfakta

Byggnadsår

2013

Våning

2

Building material

Timmer

Roof type

Filt

Ventilation system

Maskinell frånluft, Maskinell tilluft, Värmeåtervinning

Andra uppgifter

Blir ledig

Ledig enligt överenskommelse