På kommande

På kommande

867 m2

BOSTADSYTA

999 m2

TOTAL YTA

4 400 000 €

PRIS

Finlaysonin Alue

STADSDEL

2 028 m2

TOMTSTORLEK

 

Bländande vacker och sällsynt stadsherrgård - Pikkupalatsi!

Hämeenpuisto 7, 33210 Tampere

Egnahemshus | 7-8h, 2salia, 2rt, biljardihuone, uima-allasos., 4k, 2khh, 4kph, 2s, 9wc

Beskrivning

Byggt 1898 och totalrenoverat och restaurerat mellan 2004–2005 och 2019–2020, kärleksfullt omhändertaget och underhållet och utrustat med modern byggnadsteknik, detta vackra lilla palats, beläget i ett lugnt, men samtidigt centralt för stadens tjänster, är ett objekt som sällan kommer till försäljning!

Pikkupalatsi ligger i centrala Tammerfors i hörnet av Hämeenpuisto och Puuvillatehtaankatu. Finlaysons historiska fabriksområde, som för närvarande används för kontor och affärsverksamhet, ligger ca 400 m bort. Denna arkitektoniskt och kulturhistoriskt värdefulla byggnad lämpar sig utmärkt för bostadsbruk, men fungerar även utmärkt som ett högkvalitativt kommersiellt utrymme för fester och sammankomster. Ursprungligen användes byggnaden helt för bostadsändamål, t.ex. bebodd av Finlaysons fastighetsförvaltare, men har även fungerat som kontor mellan 1982 och 2001. Efter omfattande renoveringar mellan 2004 och 2006 har byggnadens mitt- och källarplan hyrts ut för fester och evenemang. Övervåningen har varit i privat bruk och senare som konst- och antikutställningslokal.

De tre olika våningarna i fasaden på denna historiska ny renässansbyggnad är resultatet av det detaljerade renoveringsarbetet som genomfördes 2019–2020, vilket bokstavligen är en hisnande syn i stadens centrum. Speciellt när kvällens skymning sänker sig, när väldesignad utomhusbelysning tar fram även de minsta detaljerna på ett stillsamt vackert sätt.

Gården är omgiven av ett handgjort stängsel i smide för att säkerställa avskildhet, och på sommaren växer vackra rosenplanteringar och perenner på gården. Innergården kröns av en magnifik fontän, bredvid vilken flera par som firade sina bröllop i palatset har fotograferats. Innergården inhyser också ett garage/förråd med tre bilar som byggdes 2005.

Interiören, som utstrålar lyx och värdighet, får besökaren nästan att tappa hakan när man tittar på allt det vackra som finns i byggnaden; som ett representativt utrymme till den högtidliga höga huvudsalongen på den utmärkt fungerande mellanvåningen och till briljansen av kristallkronorna, flygelsalen som representerar atmosfären av ett medeltida riddarslott och dess inkapslade takpaneler, samt trä- och dekorerade dörrramarnaa, gardiner med stänger designade av arkitekten och underbara tapeter som andas andan från byggnadens epok.

Betraktarens uppmärksamhet fångas också av de palatsliknande balkongerna med pelare, trappräcken i smidesjärn med dess delikata mönster, takmålningar och en autentisk fresk i trapphuset, magnifika eldstäder, varje rums unika identitet och stil på den tidlösa stilfulla övervåningen, samt köket och badrummet som tjänar familjens vardag lysande. Inte heller att förbise är Tuula Lehtinens häpnadsväckande underbara konstmosaikverk i källarvåningens simbassängs avdelning och biljardrummet i engelsk stil, som utstrålar byggnadens ursprungliga 1800-talsatmosfär, med sina underbara välvda tak och ursprungliga eldstäde med tidstypisk väggpanel.

Om detta speciella kvalitetsobjekt lockar dig att lära känna det närmare, vänligen kontakta mäklaren för ytterligare information och för att boka en privat visning.

Byggnadsarkitekt: Fredrik Thesleff
Designer av de ursprungliga inredningspanelerna: Louis Sparre.
Byggnadens första invånare: Christian Bruun

Tilläggsinfo och visning

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
TA KONTAKT

Prisuppgifter

Skuldfritt pris

4 400 000 €    4 404,40 €/m2

Fastighetsskatt

12797 €/år

Energiklass

Energicertifikat

Nej

Fastighetsinformation

Fastighetsbeteckning

837-101-6-45

Tomtstorlek

2 028 m2

Ägandet

Egen

Generalplan

Stadsplan

Use of water

Kommunalt

Byggfakta

Våning

3

Building material

Tegel

Andra uppgifter

Blir ledig

Ledig enligt överenskommelse