Tulossa

Tulossa

492 m2

ASUINPINTA-ALA

734 m2

KOKONAISALA

2 960 000 €

MYYNTIHINTA

Kirjala

KAUPUNGINOSA

24 020 m2

TONTIN PINTA-ALA

 

Historiallinen ja harvinainen rakennus merenrantatontilla

Skråbbontie 244, 21610 Parainen

Omakotitalo | Päärakennus: 5h, k, khh, kph, 3 wc, vh, et.halli.

Kuvaus

Tämä rauhallisella ja kauniilla länsiniemenkärjen merenranta- ja puutarhatontilla sijaitseva vuonna 1913 rakennettu talokaunotar on jotain sellaista, mitä on vain voinut kuvitella olevan olemassa ja tulevan joku päivä myyntiin. Tällaista paikkaa ei ole toista. Eikä tilaisuutta tutustua tällaiseen paikkaan täten tulekaan kuin ehkä kerran kymmenissä vuosissa.

Aivan meren äärelle rakennettu täystiilinen, Alexander Nyströmin suunnitteleman päärakennuksen etäisyys merestä, n. 15-20 m, on erittäin poikkeuksellinen. Olohuoneen, ruokailutilan ja päämakuuhuoneen ikkunoista ulos katsottaessa tulee tunne, että oltaisiin melkein meren päällä. Rakennus on toiminut historiansa aikana paikallisten yritysjohtajien kotina, mutta palvellut myös matkailijoita, jotka ovat päässeet nauttimaan paikan B&B toiminnasta. Sittemmin rakennus on saneerattu täysin ja muutettu jälleen asuinkäyttöön. Rakennus on noussut uuteen kukoistukseensa julkisivun -, ikkunoiden – ja katon uusimisen myötä, kuin myös sisällä tehdyn talon vanhaa rakennustapaa kunnioittavan ja kokonaisvaltaisen remontin myötä. Kodin sisällä on uusittu täysin jokainen pinta lattiasta kattoon, tila kalusteineen ja laitteineen sekä tekniikka energiatehokasta ja huoletonta elämistä ajatellen. Ja kaikki tämä on toteutettu esteettisellä sisustussuunnittelulla, laadukkaasti ja pieteetillä.

Päärakennuksen yhteyteen on rakennettu 1970-luvulla talon silloisten asukkaiden toiveiden mukainen sivurakennus. Täällä sijaitsi poikkeuksellinen iso uima-allas saunatiloineen, isojen ikkunoiden äärellä ja aikakauden tyylin mukaisesti tanssilattian, avotakan ja baaritilojen kera. 1980- ja-90 luvulla sivurakennukseen on rakennettu vielä lisätiloja. Nykyisellään uima-allastila on katettu ja tila toimii kuntosalina, mutta edelleenkin omaten samat tilat urheilun jälkeiseen rentoutumiseen. Vaihtoehtona rentoutumiselle näissä tiloissa on mahdollisuus vetäytyä nauttimaan ilta-auringon kauneudesta ja puusaunan lämmöstä idylliseen 1930-luvulla rakennettuun rantasaunaan isoine terasseineen ja uusine laitureineen.

Näiden rakennusten lisäksi paikan toiminnallisuutta palvelevia ja rennosta vapaa-ajasta nauttimiseen tarkoitettuja rakennelmia ja yksityiskohtia löytyy tilalta runsaasti. Uudesta koira-aitauksesta tilaviin ulkovarastotiloihin, upeasta hiekkarannasta putti- ja chip-greeniin, suojaisesta etelälaiturista 4-metrin syväyksen omaavaan vanhaan väylänvarren höyrylaivalaituriin ja vanhoista hyvän sadon tuottavista omenapuista vanhoihin tammiin, vaahteroihin ja mäntyihin, joista ehkä kaunein upealla maisemapaikalla tilan lounaiskulmalla, korkeahkon kallion päällä. Sivurakennuksen toisessa päädyssä sijaitsevaa vastikään remontoitua erillistä kaksiota unohtamatta.

Kaikki tämä kauneus upeine yksityiskohtineen sijaitsee ajomatkaltaan noin puoli tuntia Turusta ja vajaa pari tuntia pääkaupunkiseudulta. Jos paikka houkuttelee tutustumaan tarkemmin, niin olethan yhteydessä välittäjään lisätiedoista ja esittelyajankohdasta sopiaksesi.

Lisätiedot ja esittelyt

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
OTA YHTEYTTÄ

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

2 960 000 €    4 032,70 €/m2

Muut maksut

Sähkön kulutus: 39 685 kwh / vuosi

Kiinteistövero

2310.35 €/v

Vesimaksu

300 €/v

Isännöitsijä

300 €/v

Energialuokitus

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

445-493-1-2

Kiinteistön tilannimi

Villa Fabricius

Tontin pinta-ala

24 020 m2

Tontin omistus

Oma

Kaavoitustilanne

Ranta-asemakaava

Lisätietoja antaa

Kiinteistö 445-493-1-2 kaavan mukainen käyttötarkoitus on matkailua palvelevien rakennusten kortttelialue (majoitus-ja matkailurakennus). Viranomaisten päätöksen mukaan olemassa oleva majoitus-ja matkailurakennuksen osa on muutettu ja hyväksytty vakituiseksi asunnoksi, 304m2, 29.03.2018. Paraisten kaupunki - Rakennusvalvonta.

Käyttövesi

Oma porakaivo. Veden laatu ja riittävyys hyvä.

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1913

Kerrosluku

2

Rakennusaine

Tiili. Tiili (päärakennus). Puu (sivurakennus, rantasauna, varastot).

Kattotyyppi/kate

Tiili

Kunto

Erittäin hyvä kunto.

Tilat/pinta-alat

Tekniset järjestelmät: Hälytin- ja palohälytysjärjestelmä, BLC. Viilentävä ilmalämpöpumppu 1 krs oh (varaus 1 mh). Kuitukaapeli 2023. Antenni 4G liittymä sekä signaalin vahvistus antennilta.

Lämmitys

Maalämpö, ilmalämpöpumppu (3 kpl), vesikiertoinen patterilämmitys, vesikiertoinen lattialämmitys, takka.

Ilmanvaihto

Koneellinen tuloilma, Koneellinen poisto, Lämmöntalteenotto, Heating and cooling

Laajakaista

Kuitukaapeli syksy 2023.

Keittiö

Jää-viileakaappi (täyskorkea, 2-ovinen, Festivo), pakastekaappi (täyskorkea, Samsung), induktioliesi (6 poltinta, Ilve), erillisuuni (2 kpl, Ilve), liesituuletin hormiin (Ilve), liesikupu (Ilve), mikroaaltouuni, astianpesukone (Miele). Lattia- ja seinäpinnoitteet: laatta, maali.

Kph/WC

3 kpl (päärakennuksessa, sivurakennuksessa kuntosalin yhteydessä sekä erillisessä kaksiossa). Päärakennus: Suihkukaappi, peilit, kylpyhuonekaapistot, tassuamme, lattiassa mukavuuslämpö.Lattia- ja seinäpinnoitteet: Laatta, maali. Päärakennuksen kph seinässä paneelilaatta.

Lisätietoja

Muuta kauppaan kuuluvaa/huoneiston varusteet: verhotangot, hälytys/valvontajärjestelmä (Blc), takka (3kpl), lämminvesivaraaja (käyttövedelle), sälekaihtimet/rullaverhot (neuvoteltavissa), pyykinpesukone (Siemens), kuivausrumpu (Siemens), naulakko, ilmalämpöpumppu 3kpl, huoneistokohtainen jäähdytyskone 1 kpl (1 kpl varaus, 2 krs. mh), matontamppausteline, jätesäiliö, istutukset. Huonekalut, valaisimet ja verhot neuvoteltavissa mukaan kauppaan. Akustiikkakatto: Olohuone, ruokailutila, työhuone, YK kph vino katto.
Päärakennuksen suunnittelu: Alexander Nyström. Päärakennus sijaitsee n. 15-20m päässä rantaviivasta. Rannan lähellä putti- ja chippigreen. Erillisen laiturin edessä 4m syväystä (entinen höyrylaivalaituri). Porakaivo on myös naapureiden käytössä (tästä rasite). Naapurin kanssa vastataan yhteisesti porakaivon mahdollisista huolloista. Tienhoitokustannukset olivat vuonna 2022 302,40€ ja vuonna 2023 605€, johtuen tien perusparannuksesta, joka aloitetaan vuonna 2023. Yhtiökokous on tehnyt päätöksen valmistella tien perusparannaushankkeen, teettää suunnitelmat, hakea ELy-keskukselta avustusta ja pyytää tarjoukset urakoitsijoilta 28.2.2024 mennessä. Tekniset järjestelmät: Hälytin- ja palohälytysjärjestelmä, BLC. Viilentävä ilmalämpöpumppu 1 krs oh (varaus 1 mh). Kuitukaapeli syksy 2023. Antenni 4G liittymä sekä signaalin vahvistus antennilta. Kuntosalin yläkerrasta käytössä ja lämmitettävänä tilana ainoastaan päätyosa, jossa noin 49 m2:n suuruinen kaksio. Loppuosa on tällä hetkellä kylmänä tilana, josta kuitenkin maksetaan kiinteistöveroa normaalisti. Sivurakennukseen ei ole pyydetty muita lupia kuin julkisivumuutos. Kiinteistöverotuksessa koko kohteen kiinteistöveroa maksetaan vakituisesta asunnosta. Uima-allasta ei ole poistettu, mutta sen kattamiseen ei myöskään ole haettu lupaa, koska käytännössä uima-altaan paikalla sijaitsee iso pöytä, jonka voi tarvittaessa purkaa. Sivurakennuksen uima-allasosasto on rakennettu 1970-luvulla (nykyinen kuntosali). Sivurakennuksen yläosa on rakennettu 1980- ja 1990 luvulla. Ulko-oven vierustassa kapillaarisesti nouseva vesihaitta rakennuksen rakenteessa. Paikallinen haitta. Haitta mahdollisesti eliminoitavissa esim. rakentamalla isompi katos ulko-oven yläpuolelle. Päätalon ja viereisen talon portaikossa toisinaan pientä kosteuden hajua (tilassa ei ole ilmanvaihtoa). Autotallin kulmalla naapurin aidan kohdalla on portti naapurin saunarakennuksen lokasäiliön tyhjennystä varten (1krt/v). Loka-auto saa ajaa tämän tontin kautta heidän tontilleen. Muuten kyseistä porttia ei käytetä.

Muut tiedot

Palvelut

Paraisten keskustassa kattavat palvelut n. 6,5km: S-market, K-supermarket, lidl, posti, Paraisten terveysasema, Pihlajalinna, kirjasto, useampi koulu (ala-aste, ylä-aste, lukio).