Tulossa

Tulossa

185 m2

ASUINPINTA-ALA

2 282 426,50 €

MYYNTIHINTA

2 323 000 €

VELATON MYYNTIHINTA

Kaartinkaupunki

KAUPUNGINOSA

1884

RAKENNUSVUOSI

 

Tervetuloa tutustumaan tähän kauniiseen vuonna 2016 täysin remontoituun jopa viiden makuuhuoneen parvekkeelliseen uusrenessanssiasuntoon.

Pieni Roobertinkatu 5 B, 00130 Helsinki

Kerrostalo | 6h, k, 2 kph, p, 2 wc

Kuvaus

Asunto sijaitsee Kaartinkaupungissa arvostetussa Neodemuksessa Pikku Roobertinkadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa. Kauniissa asunnossa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla historialliset yksityiskohdat sekä modernin asumisen mukavuudet.

Tässä valoisassa ja tilavassa kulma-asunnossa on korkeat huoneet, kauniit näkymät Johanneksenkirkolle sekä helposti muokattavissa oleva pohja. Heti sisääntultaessa on tilava eteinen, joka avautuu kauniisti avaraan keittiöön ja olohuoneeseen.

Keittiö on kauniisti remontoitu puusepän kalusteilla ja sieltä löytyy modernit kodinkoneet ja saareke. Sinne mahtuu myös suuri ruokapöytä. Isot ikkunat tuovat keittiöön paljon valoa.

Olohuoneen näkymät avautuvat pitkin Korkeavuorenkatua Johanneksenkirkolle asti. Olohuoneena on kaksi vierekkäistä huonetta, joista toisessa on erillinen TV- tila. Molemmissa huoneissa on kauniit alkuperäiset kakluunit, jotka toimivat. Kulmahuoneisto antaa myös lisävaloa asuntoon. Asunnossa on myös jäljellä kaunis klassinen neljän huoneen salirakennelma.

Makuuhuoneita voi muuntaa omiin tarpeisiin, mutta mahdollisuus on jopa viiteen makuuhuoneeseen. Yhdestä makuuhuoneista on oma sisäänkäynti sekä iso parveke sisäpihalle.

Asunnossa on kaksi kylpyhuonetta sekä kolme wc-tilaa. Lisäksi on erillinen tilava kodinhoitohuone sekä vaatehuone.

Taloyhtiössä on lähivuosina tehty kaikki suuret remontit, viimeksi on valmistunut sisäpihan julkisivuremontti jonka yhteydessä asuntoon saatiin suuri parveke, tuuletusparvekkeet korjattiin sekä myös kaikki ikkunat ovat juuri vaihdettu. Vastike on maltillinen 3.80 eur/m2

Ikkuna- ja julkisivusaneerauslaina on vielä jyvittämättä ja jyvitetään ensi syksyn/talven aikana. Tähän asuntoon kohdistuva kustannus on n. 167 000 euroa.

Lisätiedot ja esittelyt

Hinta- ja asuinkustannukset

Myyntihinta

2 282 426,50 €    12 337,44 €/m2

Velaton myyntihinta

2 323 000 €    12 556,76 €/m2

Hoitovastike

3,80 €/kk    0,02 €/m2

Rahoitusvastike

4,12 €/kk    0,02 €/m2

Kok. vastike

7,92 €/kk    0,04 €/m2

Muut maksut

Ikkuna- ja julkisivusaneerauslaina on jyvittämättä ja jyvitetään ensi syksyn/talven aikana. Tähän asuntoon kohdistuva kustannus on n. 167 000 euroa

Vesimaksu (hlö)

Huoneistotiedot

Osake No:t

82-94

Kerrosluku

3/4

Kunto

Asunto täysin remontoitu 2016

Parveke

Kyllä

Ikk.suunta / näköala

Näkymät Johanneksenpuistolle, kadulle ja sisäpihalle, etelään, länteen ja itään

Keittiö

Isot keittiötilat jossa iso saari ja mahtuu suuri ruokailupöytä. Keittiön koneet Boschin.

Kph/WC

Asunnossa kaksi kylpyhuonetta

Yhtiössä sauna

Ei

Oma sauna

Ei

Lisätietoja

YK 6.5.24 päätti myöntää valtuudet hallitukselle kerätä yhden tai kahden kuukauden ylimääräinen vastike taloudellisen tilanteen niin vaatiessa. Yhtiökokous päätti kartuttaa SVOP rahastoa osakkaiden maksamilla kertaosuussuorituksilla. Yhtiökokous päätti, että pääoma vastikkeet tuloutetaan. Lainanlyhennysrahastoa päätettiin tarvittaessa kartuttaa osakkaiden maksamilla lainaosuussuorituksilla. Yhtiökokous keskusteli pihasuunnitelmasta ja totesi, että jätekatokselle ei varsinaisesti ole tarvetta. Yhtiökokous valtuutti hallituksen jatkamaan pihasuunnittelua ja suunnitelmaan palataan, kun uusi suunnitelma mm ilman katosta on valmistunut. Kiinteistö Oy:n pihalla olleiden parkkipaikkojen osalta on käynyt ilmi kaupungin rakennusvalvonnasta, että piha- aluetta ei saa käyttää pysäköintiin. Ainoastaan lyhytaikainen pysäköintiä huoltokäynnin tai muun vastaavan toiminnan yhteydessä on sallittu. Yhtiökokous päätti hyväksyä A8 vesivahinko korjauksen julkisivusaneerausurakan kustannuksiin. Yhtiöjärjestyksen §13 mukaan yhtiö vastaa vesi- viemäri- kaasu ja lämpökorjauksista. Muutoin huoneistossa tehtävät korjaukset kuuluvat osakkaalle. Kts. yhtiöjärjestys §14: miltä osin noudatetaan osakeyhtiölakia. Varsinaisessa yhtiökokouksessa 14.6.2022 päätettiin nostaa 1.960.000,00 euron laina yhtiön ikkuna- ja julkisivusaneeraukseen. Saneeraus toteutetaan 2023 vuonna. 5.7.2021 yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen hakemaan rakennuslupaa julkisivusaneeraukselle sekä päätti että samalla haetaan rakennuslupaa huoneistoparvekkeiden toteuttamiseen yhtiön urakan yhteydessä tai osakkaan myöhemmin valitsemana ajankohtana. Huoneistoparvekkeen rakennuttaminen on toteutettava niin, että kaikilla huoneistoilla on osakkaan omaan lukuun mahdollisuus yhtiön urakan yhteydessä tai myöhemmin muutostyöluvalla toteuttaa huoneistoparveke. Huoneistoparvekkeen rakennuttava osakas sitoutuu rakennuttamisesta aiheutuvien suunnittelu-, selvittelykustannuksiin sekä lupa- ja muihin viranomaismaksuihin. Mikäli parvekkeet saavat rakennusluvan ja rakentaminen toteutuu, tulee parvekkeiden kunnossapitovastuu parvekkeiden hoidosta ja huollosta olemaan parvekkeen rakennuttaneilla osakkailla.

Energialuokitus

Energialuokka

E2007

Energiatodistus

On

Yhtiö- ja kiinteistötiedot

Taloyhtiön nimi

Fastighetsaktiebolaget Neodemus

Kotipaikka

Helsinki

Isännöitsijä

Hannaleena Kuutilo, Kontu Oy, hannaleena.kuutilo@kontuoy.fi

Kiinteistönhoito

Kotikatu Ydin-Helsinki

Pitkäaik. lainat

2 064 286,32 €

Tontin omistus

Oma

Tontin pinta-ala

947 m2

Rakennusvuosi

1884

Kerrosluku

3/4

Rakennusaine

Tiili

Kattotyyppi/kate

Pelti

Lämmitys

Kaukolämpö

Asuinhuoneistoja

22

Antenni

Kaapeli

Suoritetut korjaukset

2012 Linjasaneeraus 2012 Lämmönvaihdin uusittu 2014 Kadunpuolen julkisivu saneerattu 2015 Porraskäytävät maalattu 2022 Varastokomerot uusittu 2023 Ikkunoiden uusiminen 2023 Katon paikkakunnostus

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Omistusmuoto

Oma

Palvelut

Useita ruokakauppoja läheisyydessä, Kasarmitorin S- market n 50 metriä, Alko 80 m. Useita ravintoloita ja kahviloita läheisyydessä, Korkeavuorenkadun palvelut korttelin päässä Monia eri kouluja ja päiväkoteja alueella

Liikenneyhteydet

Erittäin hyvät liikenneyhteydet, raitiovaunu korttelin päässä

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Lisätietoja antaa

Helsingin kaupunki