Tulossa

Tulossa

867 m2

ASUINPINTA-ALA

999 m2

KOKONAISALA

4 400 000 €

MYYNTIHINTA

Finlaysonin Alue

KAUPUNGINOSA

2 028 m2

TONTIN PINTA-ALA

 

Häikäisevän upea ja harvinainen kaupunkikartano - Pikkupalatsi!

Hämeenpuisto 7, 33210 Tampere

Omakotitalo | 7-8h, 2salia, 2rt, biljardihuone, uima-allasos., 4k, 2khh, 4kph, 2s, 9wc

Kuvaus

Tämä rauhallisella, mutta samalla kaupungin palvelujen suhteen keskeisellä paikalla sijaitseva 1898 rakennettu ja vuosina 2004–2005 ja 2019–2020 täysin saneerattu ja restauroitu, pieteetillä hoidettu ja huollettu ja nykyaikaisen talotekniikan omaava kaunis Pikkupalatsi on kohde, jollaisia tulee erittäin harvoin myyntiin!

Pikkupalatsi sijaitsee Tampereen keskustassa Hämeenpuiston ja Puuvillatehtaankadun kulmauksessa. Finlaysonin historiallinen tehdasalue, joka on nykyisellään toimisto- ja liikekäytössä, sijaitsee n. 400 m päässä. Tämä rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus soveltuu erinomaisesti asuinkäyttöön, mutta toimii loistavasti myös korkealaatuisena liiketilana juhla- ja kokoontumistoiminnan harjoittamiseen. Alun perin rakennus on ollut kokonaan asuinkäytössä, mm. Finlaysonin isännöitsijän hallussa, mutta on toiminut myös toimistokäytössä vuosina 1982–2001. Mittavan vuosien 2004–2005 saneerauksen jälkeen rakennuksen keski- ja kellarikerrosta on vuokrattu juhla- ja tapahtumakäyttöön. Ylin kerros on ollut yksityiskäytössä ja sittemmin taide- ja antiikkinäyttelytilana.

Tämän historiallisen uusrenesanssirakennuksen julkisivun kolme erihenkistä kerrosta ovat vuosina 2019–2020 tehdyn, yksityiskohtia korostavan saneeraustyön tuloksena kirjaimellisesti pysäyttävä näky kaupungin keskustassa. Erityisesti illan hämyn laskeutuessa, kun hyvin suunniteltu ulkovalaistus nostaa pienetkin yksityiskohdat upeasti esille.

Pihapiiriä ympäröi käsintehty takorautainen aita yksityisyyden varmistamiseksi ja kesäisin pihalla kasvaa kauniita ruusuistutuksia ja perennoja. Pihapiirin kruunaa upea suihkulähde, minkä äärellä on kuvattu useampi häitänsä palatsissa viettänyt pariskunta. Pihapiiristä löytyy myös vuonna 2005 valmistunut kolmen auton autotalli-/ varastorakennus.

Ylellisyyttä ja arvokkuutta huokuvat sisätilat saavat äärellään olijan huokaisemaan katsellessaan kaikkea sitä kauneutta mitä rakennuksesta löytyy; edustustilana erinomaisesti toimivan keskikerroksen juhlallisen korkea ja kristallikruunujen loisteessa hehkuva pääsali, keskiaikaisen ritarilinnan tunnelmaa edustava flyygelisali ja tämän kasettikattopanelit sekä puiset ja koristellut oviaukkojen puitteet, arkkitehdin suunnittelemat verhot tankoineen ja rakennuksen aikakauden henkeä huokuvat upeat tapetit.

Katsojan huomion vangitsevat myös palatsimaiset parvekkeet pylväineen, takorautaiset köynnöskuvioiset portaidenkaiteet, kattomaalaukset ja aito fresko porrasaulassa, upeat tulisijat, ajattoman tyylikkään ylimmän asuinkerroksen jokaisen huoneen oma identiteetti ja tyyliasu, sekä loistavasti perheen arkea palvelevat keittiö- ja kylpytilat.
Huomiotta ei myöskään jää kellarikerroksen uima-allasosaston häkellyttävän upea Tuula Lehtisen tekemä taidemosaiikkityö ja rakennuksen alkuperäisintä 1800-luvun tunnelmaa huokuva englantilaistyyppinen biljardihuone upeine kappaholvikattoineen ja alkuperäisine takkoineen ja seinäpanelointeineen.

Jos tämä erityislaatuinen kohde houkuttelee tutustumaan lähemmin, niin olethan yhteydessä välittäjään lisätiedoista ja esittelyajankohdasta sopiaksesi.

Rakennuksen arkkitehti: Fredrik Thesleff
Alkuperäisten sisäpaneleiden suunnittelija: Louis Sparre.
Rakennuksen ensimmäinen asukas: Christian Bruun

Lisätiedot ja esittelyt

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
OTA YHTEYTTÄ

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

4 400 000 €    4 404,40 €/m2

Muut maksut

Sähkö 3421€/v. - kustannus kun eko-tila on ollut päällä ja uima-allas pois käytöstä. Hulevesimaksu 100€/v. Tekninen sähköinen talokirja maksaa 640 €/v., joka maksetaan palveluntarjoaja Buildercom Oy:lle. Kaikki kulut ovat ilman arvonlisäveroa. Jätehuolto, käyttösähkö, vakuutus, pihanhoito, vartiointi sekä talonmiespalvelut sopimusten mukaan. Vuosikorjaukset olleet noin 20 000€/v., sisältäen sekä huollot että korjaukset (sis. huoltoyhtiön muut laskut, kuten huoltomiehen käyttö, talotekniikan valvonta sekä lumityöt talvella ja ilmastoinnin suodattimien vaihdot kaksi kertaa vuodessa yms.) Pyydä erillinen selvitys kuluista (mm. huolto- ja ylläpitokustannukset) välittäjältä.

Kiinteistövero

12797 €/v

Energialuokitus

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

837-101-6-45

Tontin pinta-ala

2 028 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Tontti rajoittuu länsisivustaan Hämeenpuistoon ja eteläsivustaan Puuvillatehtaankatuun. Itä- ja pohjoissivuistaan tontti rajoittuu naapureina oleviin asuinkerrostalokiinteistöihin. Tontin liikennöintialueet on kivetty ja paikoitusalueet ovat sorapinnalla. Itäosa tontista on siistiä puistoaluetta. Tontti on aidattu rauta-aidalla. Piha on oikea oma yksityinen pihapuisto suihkulähteineen, jonka veden solinan ääressä on vihitty useita hääpareja. Pihalle on istutettu mm. ruusupensaita ja tätä reunustavat iso pilvikirsikkapuut, jotka kukkivat kevätkesäisin. Istutukset on suurimmalta osin uusittu v. 2020. Julkisivuvalaisimet ja niiden telineet on intergroitu kasvien ja pensaiden kanssa. Ajoyhteys pihaan on sekä Puuvillatehtaakadulta että Hämeenpuistosta. Sekä Puuvillatehtaankadun että Hämeenpuiston puoleinen portti toimii sähkötoimisesti. Puuvillatehtaakadun puoleisessa portissa on myös kävelyportti.

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Käyttövesi

Kunnallinen

Rakennustiedot

Kerrosluku

3

Rakennusaine

Tiili. Kivi (talon maanalainen osa). Tiili (maanpäällinen osa). Autotalli betonirakenteinen.

Kunto

Rakennuksessa tehty perusteellinen saneeraus- ja restaurointityö vuosina 2004-2005. Vuosina 2019-2020 on tehty julkisivu-, ikkuna- sekä piharemontti. Näiden lisäksi on tehty lukuisia korjauksia ja huoltotoimenpiteitä. Lisätietoja saatavilla välittäjältä.

Tilat/pinta-alat

Rakennuksen keskikerros soveltuu erinomaisesti edustus- /liikekäyttöön. Ylimmän kerroksen tilat toimivat hyvin yksityiskäytössä. Kellarikerroksessa on biljardihuone, jossa on Iriskeramiikasta tehty toimiva kakluuni. Muita tiloja: eteinen, useampi aula, tarjoiluvälikkö, kylmä ullakko, erillinen varasto/ vanha autotalli päärakennuksen yhteydessä.

Laajakaista

Kiinteää laajakaistaa ei ole saatavilla. Talossa on kiinteä langaton 5 G liittymä, jota käyttää taloautomaatio sekä wifi. Sisäverkkokaapelointi esim. nettiä varten olemassa huoneisiin/saleihin teknisestä tilasta. Kaapeloinnilla on johdettu 5G liittymä eri kerroksiin ja wifi-verkkoon.

Keittiö

Ravintola/ammattikeittiö Keskikerros: - sähköliesi rasvanerotus-liesituulettimin - höyryuuni (Metos) - rosteritasot - laattalattia (ei rasvanerotuskaivoa) - maalatut ja rapatut tiiliseinät Yksityiskeittiö Ylin kerros: - keraaminen liesi ja erillisuuni (Smeg) - työtasot luonnokivi ja puu - tammiparketti, lakattu - seinät maalattu/ tapetoidut Kellarikerroksen asunnon keittiö: - keraaminen liesi ja erillisuuni - työtaso kivi - lattialla muovimatto - seinät maalatut (rapatut tiiliseinät)

Kph/WC

Kylpyhuoneita yht. 4 kpl. Alakerran uima-allasosaston yhteydessä olevassa kylpyhuoneessa 2 suihkua.

Lisätietoja

Hissi, uima-allasosaston mosaiikkityö, uima-allasosaston kiinteät lasiteokset ikkunoiden päällä, saunan ja uima-allasosaston välisessä seinässä ja yhdessä liukuovessa, arkkitehdin suunnittelemat verhot sekä verhotangot, naulakot, kiinteät valaisimet, pyykinpesukoneet, kuivausrummut, taloautomaatiotekniikka, KNX-tekniikalla toimiva sähköjen etähallintajärjestelmä, istutukset, käsintaottu kiviperusteinen takorauta-aita, suihkulähde pihalla.
Alunperin kokonaan asuinkäytössä - rakennettu Finlaysonin isännöitsijän asunnoksi. Oli vuosina 1982-2001 toimistokäytössä. Keski- ja kellarikerroksen tiloja on vuokrattu juhla- ja tapahtumakäyttöön. Ylin kerros on ollut yksityiskäytössä ja sittemmin taide- ja antiikkinäyttelytilana.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Palvelut

Tampereen keskustan palvelut lyhyen kävelymatkan päässä. Lähin ruokakauppa on osoitteessa Puuvillatehtaankatu 12 oleva k-market. Etäisyyttä on 150 m. Elokuvateatteri Plevna on 450 metrin päässä. Lähin luonnonveden uimapaikka on Mältinranta 450 m:n päässä. Lähietäisyydellä Finlaysonin palatsi, joka ravintolana sekä Näsinkalliolla sijaitseva Milavida palatsirakennus, joka on museokäytössä. Lähellä vilkkaat Finlaysonin kulttuuri-, kahvila-, ja ravintola-alue sekä Tammerkosken toisella puolella Tampellan alueen museokeskus Verkatehdas. Finlaysonin entisten tallien rakennukset muodostavat idyllisen Tallipihan, jossa pieniä putiikkeja sekä kahvila, jotka auki ympäri vuoden, Tallipiha 350m. Tampereen keskustana pidettävä Keskustori on 900 m:n päässä eli alle kilometrin kävelymatkassa, jossa paljon ravintola- ja kaupanpalveluita, kesäisin iso kesäterassi. Pikkupalatsi luetaan Finlaysonin alueeseen Tampereen keskustassa.